Engelskakurser i London

När vikingarna kom till de brittiska öarna under 800-talet spred de inte bara skräck, utan även sitt fornnordiska språk. Man räknar med att ungefär tusen ord i dagens engelska har sitt ursprung i Skandinavien. Idag är det dock betydligt fler ord i engelskan än så, ungefär 500 000 i Oxford English Dictionary, vilken är den brittiska engelskans officiella språkinstitution. Engelskan är idag världens viktigaste språk, inom politik och affärsvärlden, men också inom utbildning, kultur och vetenskap, och även om dagens svenska har bidragit med ord så som ”ombudsman” och ”smorgasbord,” har engelskan nu fått ett ojämförbart stort inflytande över det svenska språket och vardagsliv.

Svenskar är kända för att vara bra på engelska, en kunskap som kommer med bra utbildning och mycket engelskspråkig kultur på hemmaplan. Men även om vi får mycket gratis är det svårt att komma vidare och utveckla sig språkmässigt utan att befinna sig i en miljö där engelskan talas som modersmål. Kraven på goda kunskaper i engelska ökar ständigt och möjligheten att studera engelskkurser i England är därför en god investering för allt fler.

londonstreet

I London erbjuds kurser i engelska från nybörjarnivå till avancerade studier, men kurslängder från 2 till 48 veckor. Här finns också kurser speciellt utformade för Executives som vill studera affärs-engelska eller för dem över 50 år som vill studera med andra i samma åldersgrupp. Man kan studera intensivkurser, kurser inriktade på konversation eller i förberedelse inför ett Cambridge certifikat. Kurserna ges vid internationella språkskolor vilket betyder att man läser tillsammans med människor från hela världen, där engelskan blir det språk som sammanför er, innanför och utanför klassrummet.

Språkresor till London ger också möjligheten att bo hos en värdfamilj, där man får en unik inblick i det engelska vardagslivet, en chans man sällan får som turist. Alternativt kan man välja att bo i lägenhet tillsammans med andra språkstuderande. Kurserna är utformade att lämna förmiddagen eller eftermiddagen fri att uppleva London på egen hand eller genom gemensamma aktiviteter som skolan anordnar. Fördelen med att studera språk på en plats där språket omger dig är att du kan ta in och uppleva atmosfären och sevärdheterna samtidigt som du tränar och utvecklar dina språkkunskaper. London är en världsmetropol som ibland kan ta andan ur dig, men som samtidigt har lugna och mysiga parker och områden, historia och framförallt kultur från hela världen. Att läsa engelska här ger dig en fantastisk möjlighet att uppleva London under en längre tid.

Text skriven av ESL – språkresor London.

Var lärde du dig engelska?